7 Youtube pareltjes om mee in de wintersportstemming te komen

Je vlucht is geboekt, je auto gehuurd, je ski’s zijn ingepakt, je boardbag gevuld. Je bent klaar om de sneeuw in te duiken. En de stemming zit er al aardig in, of niet?

Om de zin nog wat extra aan te zwengelen heb je hier een paar willekeurige pareltjes van YouTube waarvan je nóg meer zin krijgt om te gaan. Geniet ervan!

Stomp It: video skiles

Misschien niet het spannendst om naar te kijken, maar toch goed voor je zin: even je techniekkennis bijspijkeren. Daarvoor kan je bij het kanaal Stomp It Tutorials uitstekend terecht. Voor je naar de sneeuw vertrekt even een paar lesjes kijken (of op je telefoon in de skilift) en binnen de kortste keren knal je van de berg alsof je een local bent. En Jens is de meest sympathieke skileraar die je je maar kunt bedenken.

 

Snowboard Addiction

Ook voor de snowboarders valt er genoeg te leren op YouTube. Misschien nog wel meer, want de bibliotheek met snowboardlessen van Snowboard Addiction is nóg uitgebreider dan die van Stomp It. De lessen gaan van “ben ik regular of goofy?” tot “hoe doe ik een frontside cork 540?”. Check ‘t.

Candide Thovex - One of those days

Al weer 5 jaar oud, maar nog steeds relevant. Als je deze gast nog niet aan ‘t werk hebt gezien, dan heb je wat in te halen. Candide Thovex is een van de meeste legendarische freeskiërs ter wereld, en een deel van die faam komt sowieso door deze ongelooflijke video, geschoten in het Franse La Clusaz, waar hij is opgegroeid.

One of those days 2

Als je je huiswerk hebt gedaan is hier hoofdstuk 2 uit 2015. Nog sneller, hoger, sicker dan de eerste versie.

One of those days 3

..yep. En nummer 3. Verplichte kijkkost, kids.

Dit jochie

Holy crap. 11 jaar, en nu al beter dan jij. En al helemaal beter dan wij. Er zijn genoeg mensen met haar op hun lip wiens ballen van lichter metaal zijn gemaakt dan die van Kai Jones.

Een heel kanaal met idiote tricks

Voor wat out-of-the-box snowboardvertier kijk je naar Braindomness van Eiki Helgasson. De oudere broer van Halldor Helgasson (pro snowboarder, sick talent) verzint in deze serie de bizarste trucs en probeert dan pas uit of ze daadwerkelijk mogelijk zijn. Mooi voorbeeld is de Ollie North, een backflip met je voorste voet los. Probeer ‘t maar ‘s.


Okee, dat was lang niet het hele internet hè, wat we hier hebben laten zien? Als je zelf video’s kent die sowieso in dit rijtje horen te staan, laat het ons dan vooral weten via Facebook! Onder de inzenders verloten we een hele bak met waardering voor je kennis van sicke YouTubevideo’s.

Leave a comment

Name .
.
Message .